Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne]Masz pomysł na moda?Wbijaj

Skipper_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mod bądź plugin albo inne ustrojstwo które umożliwi nam sterowanie obiektami które się wcześniej wybudowało np: budujesz statek i wskakujesz na jego pokład i poruszasz się wraz z nim po " morzu "

Opublikowano

Ja ciągle myślę tak.. czemu plugin Factions nie ma opcji takiej jak //wand tzn chodzi mi o to mamy swój teren i chcemy komuś z klanu przydzielić Teren w Factions jest to cały chunck czy jak to tam się pisze ( czyt. Czank ), Brakuje mi tego oczywiście nie ma takiej możliwość żeby pewnie przerobić plugin ( prawa autorskie itp pewnie ) , ale dało by rade zrobić swój własny ? ?

Np. Nazwa Clans albo jakaś Polska najlepiej :) to pozostawiam twórcom ;p

Zrobić że zakładamy Klan mamy w nim rangi Lider , Zastępca , Nowicjusz , itp.

I każdy posiada Swoją energie. Każdy posiada np 7.00 energi jeżeli ginie od gracza to traci jej 2.00 a jezeli nie od gracza to 0.5

Na Terenie gildii nikt z poza niej nie mógł by otwierać drzwi i klap ;d

Teren by się oznaczało np Patykiem ;P od danego miejsca do danego miejsca ( kwadrat lub prostokąt. ) jedna kratka = 0.01 Mocy

Wiadomo jeżeli już mamy teren to nie można zaznaczyć terenu w innym miejscu ( podstawowy teren ma mieć minimalnie 100 kratek. )

Po opuszczeniu/usunięciu z klanu trzeba było by czekać 24h. po byciu wyrzuconym z niego 1h.

Gdy wchodziło by się na teren gildii To pokazywał by się napis "Wchodzisz na tereny gildii A; " i pokazywała by się mini mapka ze znaków interpunkcyjnych na czacie jaki obszar zajmują Ewentualnie posiadacze Moda rei mini map by widzieli obszar na mapie. Albo pokazywał by się obszar na mapie z minecrafta jeżeli taką posiadał by ktoś tzn. są 3 opcje jedna z nich do wyboru ;p w pisaniu pluginu :P .

Jeżeli byśmy już kogoś atakowali. By tracił moc i np nie ma energi na utrzymanie kawałka terenu ( mniej niż 100 kratek. ) to możemy zaznaczyć kawałek jego terenu z neutralnym.

Teren mogą tylko zaznaczać osoby z odpowiednią rangą w klanie.

Pełno pomysłów jeszcze ale pisać mi się nie chcę. Pewnie nie zrobicie tego ^^ bo zbyt skomplikowane ;)

===========================================================

A tak ogólnie fajnie by było jak by był jeden plugin posiadający

- Frakcje

- Ekonomie ( można gildie za 100k wykupić )

- Prace typu górnik , kowal . drwal , myśliwy , ogrodnik , stolarz , kucharz i można było by wybrać tylko 2 prace W ten sposób ( krawiec, kucharz , stolarz lub kowal ) + ( mysliwy , górnik, drwal lub ogrodnik )

- Kowal by mógł naprawiać miecze, narzędzia , Stolarz Łuki i drewniane przedmioty, krawiec wszystkie zbroje nawet te metalowe :)

.... Dobra jak coś mam taki pomysł na serwer który idzie zrobić z tych pluginów co są dostępne obecnie :)

ale jeżeli już chcecie pisać własny to Zróbcie to :) albo PW :>

Each ;D Serwer idzie taki zrobić ze łaa :P

@Edit Łaa jak się rozpisałem : ) )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...